اگر به گزارش نویسی علاقهمند باشید و بخواهید گزارشهای منحصربهفرد بنویسید، ناگزیرید تام ولف را به خوبی بشناسید و حتی مدتی با او زندگی کنید.
البته تام ولف (Tom Wolfe)، پیرمردِ شیکِ سفید و مشکیپوش، در میانهی سال ۲۰۱۸ میلادی در سن ۸۸ سالگی درگذشت. اما خوبی کسانی که دستبهقلم میبرند و مینویسند این است که خود را با کلماتشان جاودانه میکنند و فرصت همنشینی و همکلامی با آنها، حتی پس از مرگشان از بین نمیرود.
تام ولف علاوه بر مقالات، کتابهای متعددی نیز نوشته است. از میان آنها کتاب ژورنالیسم جدید یا روزنامه نگاری نوین (The New Journalism) با وجودی که این سالها کمتر خوانده میشود، اما کتابی جریانساز است.
تام ولف – عکس از Dan Callister
او در این کتاب سبک متفاوتی از روزنامه نگاری را مطرح میکند و توضیح میدهد که روزنامه نگار، نباید صرفاً به ارائهی اصل و عصارهی خبر (یا توضیح جزئیات خبر) قانع شود.
روزنامه نگار میتواند لباسِ یک داستانسرا را بر تن کند و گزارش خود را با همهی حواشی آن، مطرح کند. استفاده از همهی المانهای داستاننویسی در گزارش نگاری، ایدهی اصلی اوست (واقعاً نفس نف..
سپتامبر 2018
شاید شما هم از جمله کسانی باشید که به صفحات شیشهای روبروی سخنرانان در سخنرانیهای بزرگ توجه کرده باشید و از خود پرسیده باشید که آن صفحهها در دو طرف تریبون چه میکنند.
یکی از نخستین گزینههایی که گاهی به ذهن میرسد، ضدگلولهبودن یا نوعی کارکرد امنیتی است. خصوصاً اینکه معمولاً آنها را پیش روی شخصیتهای سیاسی میبینیم.
این صفحههای شیشهای در واقع، یکی از ابزارهای کمکی سخنرانی هستند و متن سخنرانی روی آنها نمایش داده میشود.
نام درست این صفحهها تله پرامپتر (Teleprompter) است و میتوان آنها را ابزار یادآوری متن نامید. البته در ایران به این علت که چنین تجهیزاتی نخستین بار از برندی انگلیسی به نام Autocue دیده و تجربه شده است، معمولاً نام اتوکیو برایشان بهکار میرود.
سیستمهای اتوکیو یا تله پرامپتر طراحیهای متنوعی دارند. اما چارچوب کلی عملکرد آنها بسیار ساده است.
پوشش (Coating) صفحههای شیشهای به شکلی انجام شده که وقتی ما در جایگاه مخاطب به آنها نگاه میکنیم، آنها را تقریباً شفاف میبینیم و چهرهی سخنران از پشتشان پیداست.
اما سخنران در آنها، انعکاس تصاویرِ نمایشگری را می..
در جهت پیشرفت فرهنگ کمیک و کمیک خوانی، همانند ماه گذشته به معرفی و بررسی برترین کمیک های ماه آگوست انتشارات مارول می پردازیم. با ما همراه باشید.
Cosmic Ghost Rider 2 نویسنده: دانی کیتس
طراح: دیلان برنِت
تاریخ انتشار: ۱ آگوست ۲۰۱۸ – ۱۰ مرداد ۱۳۹۷
امتیاز از (Comic Book Round Up): ۹/۱۰ از ۱۰ نقد
امتیاز از (Good Reads): ۴.۴/۵ از ۳۵ رای
شاید اگر سال پیش کسی از دانی کیتس به عنوان یک نویسندهی با استعداد و خلاق یاد می کرد بسیاری حتی اسم او را نمی شناختند اما پس از نوشتن ۶ شمارهی فوق العاده در سری کمیک های ثانوس این وضعیت تغییر کرد؛ دانی کیتس به خوبی توانست ثابت کند که چه توانایی بالایی در نویسندگی دارد و با نوشتن دو سری کمیک جدید که هر دو در لیست برترین های این ماه انتشارات مارول قرار دارند در حال پیمودن راه موفقیت و تبدیل شدن به یک نویسندهی فوق العاده است.
سری کمیک گوست رایدر کیهانی نخستین سری اختصاصی شخصیت گوست رایدر کیهانی است که خود دانی کیتس او را در آرک آخر سری کمیک های ثانوس خلق کرد؛ این شخصیت به حدی محبوب شد که زمینهی چاپ سری اختصاصی این شخصیت را فراهم کرد.
شمارهی دوم این ..
رمانه عاشقانه ترانه; دختر آفتابگردان – فصل اول عشق بیگانه کتاب ترانه دختر آفتابگردان ، نوشته حسین فیاض منش از سری رمانهای عاشقانه است.
این داستان ماجرای دختری ست که مشکلات روحی و عاطفی بسیار دارد. او به کمک بهترین دوستش از مسیر پر پیچ و خم مشکلات عبور می کند. اما با یک تصادف ، زندگی اش وارد ماجرایی جدید می شود که او را به چالش می اندازد.
بخشی از رمان ترانه دختر آفتابگردان:
سالها پیش پدرم می گفت: انسان روح دارد و تو با روح انسان سروکار داری، اگر روح بشکند ، ترک بردارد اگر بخراشی اش دیگر درست نمی شود. هرقدر تلاش کنی تا فراموش کنی و ببخشی باز هم خراش های آن را نمی توانی از بین ببری.
کاش می دانستند زندگی انسان محدود در لحظه هاست و اگر این لحظه ها را از دست بدهی نباید توقع مهر و محبت داشته باشی، گاهی بعضی ها را نمی توانم ببخشم حتی اگر تو گفته باشی ببخش تا ببخشمت..
دلم گرفته از انسان هایی که نام انسان بر خود نهاده اند و چیزی از انسان و انسانیت نمی دانند و تنها خود را در آیینه ای می بینند که آن آینه عمر چندانی ندارد و به طور قطع زود خواهد گذشت.
دلم گرفته از جامعه ای که دروغ، نیرنگ و ریا..
اصطلاح مهارت های فردی (Personal Skills) از جمله اصطلاحات رایج دهههای اخیر است.
در ابتدا به این خاطر در این اصطلاح از واژهی فردی استفاده میشود که آن را از مهارت های سازمانی (Organizational Skills) جدا کنند.
مهارتهای سازمانی شامل مهارتهایی فرض میشد که برای تمرین و بهکارگیری آنها باید بستر سازمانی یا لااقل فضای همکاری و تعامل جمعی فراهم باشد.
به عنوان مثال، مهارتهای تفویض اختیار، کار تیمی و نیز گزارش نویسی، از جمله مهارتهایی هستند در نگاه نخست، احساس میکنیم برای فضای سازمانی و محیط کسب و کار مفیدند.
از سوی دیگر، جنبهی فردیِ مهارتهایی مانند خوشنویسی، نواختن ساز، فن بیان و تسلط کلامی، در نخستین نگاه، بیشتر به چشم میآید.
اما امروزه به تدریج، مرز میان مهارتهای فردی و مهارتهای سازمانی مبهمتر میشود.
افزایش پیچیدگی و کاهش پیشبینیپذیری زندگی، تنوع سبک های زندگی قابل تصور، در هم آمیختگی کار و زندگی شخصی، رونق کارآفرینی و رواج فرهنگ برخاسته از استارت آپ و دهها عامل دیگر از این دست، باعث شده که دسته بندی مهارتها بر اساس قلمرو آنها (فردی و سازمانی) دیگر چندان کارآمد نباشد…
در معرفی درس توسعه فردی، بارها از واژهی مهارت استفاده کردیم و ترکیبهای مختلف آن از جمله مهارت فردی و مهارت سازمانی و برنامه ریزی برای توسعه مهارت را بهکار بردیم.
ما واژهی مهارت را آنقدر در گفتهها و نوشتهها بهکار بردهایم که کمتر به مفهوم مهارت و تعریف مهارت فکر میکنیم.
اما اتفاقاً بسیاری از واژههای که بهصورت گسترده بهکار میروند، بیشتر نیازمند تعریف و مفهوم پردازی هستند. چون ممکن است به اشتباه فرض کنیم معنایی که از آنها در ذهن همهی ماست، مشابه یا یکسان است.
بنابراین کاملاً طبیعی است که انتظار داشته باشید پیش از جلو رفتن بحث، تعریف مهارت را به شکلی شفافتر ارائه کنیم تا در درسهای آتی مشخص باشد دقیقاً از چه چیزی حرف میزنیم.
یک تمرین ساده درباره مهارت، پیش از مطالعهی ادامهی درس فرض کنید مهارتی بودن یک شاخص قابل اندازهگیری است (مثل قد، وزن، ذما یا هر شاخص دیگر).
مثلاً میتوانید بگویید فعالیتِ الف در مقایسه با فعالیت ب، بیشتر از جنسِ مهارت است.
یا اینکه مثلاً اگر جنبهی مهارتی فعالیت الف را بتوان ۷۰ از ۱۰۰ درنظر گرفت، جنبهی مهارتی فعالیت ب، به زحمت به ۲۰ از ۱۰۰ می..
بعد از مدتها انتظار سرانجام نخستین تریلر از فیلم جدید افراد ایکس یعنی Dark Phoenix منتشر شد. این فیلم برگرفته از کمیک معروف Dark Phoenix Saga میباشد که در دههی هفتاد میلادی توسط کریس کلرمانت و جان بیرن خلق شده بود.
سایمون کینبرگ که سابقهی نویسندگی و تهیه کنندگی فیلمهای قبلی سری افراد ایکس را دارد، کارگردانی این فیلم را بر عهده داشته است. سوفی ترنر، جسیکا چستن، جنیفر لارنس، جیمز مک اوی، مایکل فسبندر، تای شریدان، نیکلاس هولت، الکساندرا شیپ، اوان پیترز و کودی اسمیت-مکفی، تیم بازیگری این فیلم را تشکیل میدهند.
هم اکنون می توانید اولین تریلر این فیلم را در کانال آپارات کمیک اسکواد مشاهده کنید!
همچنین پوستر جدیدی از این فیلم منتشر شده است که میتوانید در زیر آن را مشاهده کنید.
تاریخ اکران فیلم فونیکس سیاه، ۱۴ فوریه ۲۰۱۹ (۲۵ بهمن ۱۳۹۷) میباشد.
نوشته نخستین تریلر رسمی فیلم افراد ایکس: فونیکس سیاه منتشر شد اولین بار در کمیک اسکواد. پدیدار شد.
با اطمینان بالایی میتوان گفت دوران طلایی RSS چند سالی است که به پایان رسیده است.
دورانی که استفاده از RSS سایتها درست به اندازهی استفاده از کانال تلگرام یا فالو کردن اکانتها در شبکه های اجتماعی رایج بود و Google Reader در حد Gmail میان کاربران وب رایج بود. اصطلاح گوگل ریدر آنقدر زیاد بهکار میرفت که اغلب کاربران ترجیح میدادند آن را به شکل گودر خلاصه کنند تا راحتتر تلفظ و تکرار شود.
اما این به آن معنی نیست که امروز دیگر RSS مفید نیست. اتفاقاً هنوز هم کسانی که به شکل حرفهای در فضای وب حضور دارند، از RSSها استفاده میکنند.
حتی میتوان گفت:
حالا که سر زدن به شبکه های اجتماعی برایمان راحتتر از سر زدن به وب است و فرصت کمتری برای چک کردن تک تک سایتها داریم، RSS میتواند با صرف کمترین وقت، بیشترین اطلاعات را در اختیارمان قرار دهد.
به همین علت، درس حاضر از سلسله درسهای سواد دیجیتال را به معنی RSS و نحوه استفاده از RSS اختصاص دادهایم.
RSS مخفف چیست؟ با وجودی که RSS همواره به مفهوم ثابت و مشخصی اشاره داشته، اما در طول زمان آن را مخفف عبارتهای متفاوتی در نظر گرفتهاند. فعلاً د..
ما در پیام اختصاصی متمم، هر روز جملهی کوتاهی را برای شما نمایش میدهیم.
جملههای کوتاه را معمولاً نمیتوان به عنوان توصیهای قطعی یا گزارهای علمی در نظر گرفت.
با این وجود، هر یک از این جملهها به ما کمک میکنند تا یک رویداد، تصمیم یا پدیده را از زاویهای متفاوت ببینیم و فرصتی برای فکر کردن بیشتر به آن داشته باشیم.
با توجه به اینکه در پیام اختصاصی، فضایی برای بحث و گفتگو وجود ندارد، معمولاً این جملهها را در بخش دعوت به گفتگو بررسی میکنیم.
این بار جملهای از آلن دو باتن را انتخاب کردهایم.
یکی از موضوعات مورد علاقهی آلن دو باتن، بررسی انگیزهها و انگیزانندههای انسانهاست. در بخشهای زیادی از نوشتههای او میتوانید اشارههای مستقیم و غیرمستقیم به این موضوع را ببینید.
پیش از این هم یک مرتبه در بحثِ چه چیزی انگیزه سفر را ایجاد کرده، نمونهای از شیوهی نگاه او را دیدهایم.
در این مطلب هم میخواهیم جملهی دیگری از او را به عنوان بهانهی بحث و گفتگو مطرح کنیم:
بسیاری از ما این تجربه را داریم که انتقام توانسته انرژی فراوانی برای تلاش و کوشش و موفقیت در اختیار ما قرار دهد.
معمولا..
شرکت آیکیا (IKEA) از سال ۲۰۱۴ تا کنون، هر سال در اوایل ماه ژوئن، رویداد روزهای طراحی دموکراتیک (یا به بیان دیگر: طراحی مردمی) را برگزار میکند.
بحث طراحی دموکراتیک (Democratic Design) شاخههای متعددی دارد؛ اما محور اصلی آن بر کاهش هزینهی طراحی استوار است.
به شکلی که افراد بیشتری بتوانند از محصولاتِ دارای طراحی مناسب استفاده کنند.
البته کاهش هزینهی دسترسی و فراگیر شدن ابزارها و امکانات که معمولاً با عنوان دموکراتیزه شدن از آن یاد میشود، در زمینههای متعددی مطرح بوده و هست.
به عنوان مثال، بسیاری پلتفرم های بزرگ که خدمات مربوط به ایجاد و توسعهی شبکه های اجتماعی را ارائه میکنند، مدعی دموکراتیک کردن رسانه و کاهش هزینهی دسترسی به رسانه هستند.
آیکیا در این رویداد سالانه، با دعوت از روزنامهنگاران، وبلاگ نویسها و انفلوئنسرها و افراد تأثیرگذار، برنامههای پیش روی خود را اعلام میکند و به اطلاع مردم و علاقهمندان میرساند.
برندهایی که چنین برنامههایی برگزار میکنند، معمولاً بخشی از رویداد را به اعلام همکاریهای تجاری و استراتژیک اختصاص میدهند.
امسال هم، مارکوس انگمن گزارشی از ای..