هنگامی که در دههی ۸۰ میلادی، آلن مور و دیو گیبونز کمیک Watchmen را خلق کردند، تاثیرات گسترده ای را در صنعت کمیک بوجود آوردند؛ اثر آن ها دوره ای جدید را آغاز کرد که پر بود از کمیک هایی با تم دارک تر و خاکستری تر که جنبهی دیگری از اتفاقات روزمره را برای مخاطبان بازگو می کردند. بعد از این اتفاق، تا به امروز، تاثیرات این تغییر توسط هواداران و خالقان کمیک همواره مورد بحث قرار گرفته است و اکنون دیو گیبونز (طراح کمیک Watchmen)، عقیده دارد که تاثیرات کمیک نگهبانان بر روی صنعت کمیک، در سطح عام، منفی تر از آنچه به نظر می رسد بوده است.
دیو گیبونز در مصاحبه با Entertainment Weekly، به توضیح این موضوع پرداخت که چقدر در هنگام انتشار این کمیک از میزان موفقیت و تاثیرگذاری آن هیجان زده و سوپرایز شده بود؛ او در این مورد گفت:
برای من واقعاً شگفت انگیزه که بعد از این همه مدت هنوز [مخاطبان] به این کمیک علاقه دارن.
آلن و من فکر می کردیم که ما یه موفقیت کوچیکی رو در ارائهی این کمیک بدست میاریم که همین موفقیت هم بعد از مدتی به پایان خودش میرسه و به خاطرات می پیونده و این موضوع پایان سری رو رقم میزنه.
این واقعیت که این کمیک هنوز هم موفقه و از چاپ خارج نشده، شگفت انگیزه!
در ادامه مشخص شد که گیبونز، از تاثیراتی که کمیک Watchmen در طی سال ها بر روی کمیک بوک ها گذاشته، به خوبی مطلع است و این تاثیر چیزیست که احساسات او را نسبت به این سری متناقض می کند.
او به این موضوع اشاره کرد که موفقیت کمیک Watchmen باعث شد تا بسیاری از خالقان کمیک به این فکر کنند که راه و چارهی ساخت یک کمیک موفق، در استفاده از سبک و تمِ grim و gritty همانند کمیک نگهبانان می باشد و این همان روشی است که باید کمیک بوک ها از آن پیروی کنند تا فوق العاده از آب در آیند.
طبق نظر دیو گیبونز، این امر موجب شد که برای یک دههی طولانی، انواع و اقسام کمیک هایی با تم و مضمون “پوچ گرایی”، با چهره ای ناخوشایند و با هدف ضدیت فرهنگی بوجود بیایند و این موضوع، چیزی نبود که آلن مور و دیو گیبونز برای کمیک واچمن مد نظر داشتند.
دیو گیبونز گفت که در اصل این تاثیر منفی، باعث شد بعد از یک دوره، دیگر کسی علاقه نداشته باشد تا کمیک هایی با تم دارک یا با مضمون سنگین خلق کند یا حتی بخواند! بعد از این دوره، علایق مخاطبان به سمت کمیک های لایت تر مانند شزم و امثال آن جلب شد. در حقیقت تاثیر منفی کمیک واچمن، باعث شد برای یک مدت طولانی، کمیک های فان تر و لایت تر نسبت به کمیک های دارک تر و سنگین تر ارجعیت پیدا کنند. در نهایت دیو گیبونز بابت این موضوع ابراز تاسف کرد و از خوانندگان کمیک بابت ایجاد این تغییر فرهنگی عذرخواهی کرد.
حرف های آقای گیبونز، خالی از لطف نیست و کاملاً حقیقت دارند. کمیک Watchmen با تمام جنبه های مثبتی که داشت و با وجود اینکه به عنوان برترین رمان گرافیکی قرن شناخته شد، جنبه های منفی هم داشت و باعث ایجاد عصر جدیدی از عناوینی متفاوت با مضمون تاریک شد که در نهایت المان های ساخت کمیک برای یک دهه را تحت تاثیرِ بارِ منفیِ خود قرار داد و در درون پیام های فرهنگی خود غرق کرد.
تمام این مسائل، دلیلی برای اثبات حرف ها و احساسات آقای گیبونز به عنوان یکی از خالقان Watchmen نسبت به این کمیک است. به قول معروف هر گل رزی، با تمام زیبایی هایش خارهایی هم دارد.
نوشته دیو گیبونز بخاطر تاثیرات منفی کمیک Watchmen ابراز تاسف کرد اولین بار در کمیک اسکواد. پدیدار شد.