این بار با یکی از متفاوت ترین مقاله ها در مبحث کمیک بوک بازگشته ایم. کمیک های انتشارات ایمیج که از پر جایزه ترین ها و سنتشکن ترین کارهای صنعت کمیک هستند، در این لیست جای گرفته اند. با برترین عناوین ماه جولای انتشارات ایمیج همراه کمیک اسکواد باشید.
Skyward 4
نویسنده: جو هندرسون
طراح: لی گاربت
تاریخ انتشار: ۱۸ جولای ۲۰۱۸ – ۲۷ تیر ۱۳۹۷
امتیاز از (Comic Book Round Up): ۸.۶/۱۰ از ۸ نقد
امتیاز از (Good Reads): ۴.۱/۵ از ۱۸ رای
تصور کنید که به دلیل یک حادثه کرهی زمین میدان جاذبهی خود را از دست بدهد و همه چیز در این کره روی هوا معلق شود! این دقیقاً همان دنیایی است که جو هندرسون در سری اسکای وارد به ما نشان می دهد؛ طبق معمول در این میان عده ای وجود دارند که از شرایط حال حاضر کرهی زمین سود می برند و دسته ای دیگر نیز وجود دارند که می خواهند شرایط عادی را دوباره حاکم کنند، که از میان آن ها میتوان به قهرمان داستان یعنی ویلا و پدرش نیتن اشاره کرد. اما جذابیت این کمیک بیشتر مربوط به شخصیت پردازی هایش است تا دنیای عجیبش!
رابطهی ویلا و پدرش در نوع خود بی نظیر است. این شماره وقایع شمارهی قبل را دنبال می کند و نشان می دهد که چگونه ویلا به عنوان یک دختر جوان میتواند تصمیمات اشتباه و خود خواهانه بگیرد اما همچنان دوست داشتنی باشد. البته اوج داستان در جایی است که در میانهی بحث او با پدرش، هر دو سعی می کنند به تنهایی بار تمام اشتباهاتشان را به گردن بگیرند و این دقیقاً همان چیزی است که این سری را جذاب و دوست داشتنی می کند! در کنار تمام این ها، طراحی های فانتزی و مدرن لی گاربت را نباید فراموش کرد که به خوبی فضای خانوادگی و البته فان این کمیک را القا می کنند.
با وجود اینکه شخصیت های خوبی در این سری حاضر هستند، اما سوالات و حفره های داستانی در این سری به وفور دیده می شوند؛ سوالاتی مانند اینکه “چطور نیتن ۲۰ سال تمام را در آپارتمانش زندگی کرده؟”و یا اینکه او چطور ویلا را در چنین شرایطی بزرگ کرده و از این دست سوالات که فعلاً بی پاسخ مانده اند و این موضوع قابل انکار نیست؛ هر چند که این سری هنوز در ابتدای راه قرار دارد و میتوان امیدوار بود که جو هندرسون در شماره های آینده پاسخ مناسبی را برای این سوالات ارائه دهد.
Monstress 18
نویسنده: مارجری لیو
طراح: سانا تاکیدا
تاریخ انتشار: ۱۱ جولای ۲۰۱۸ – ۲۰ تیر ۱۳۹۷
امتیاز از (Comic Book Round Up): ۸.۳/۱۰ از ۵ نقد
امتیاز از (Good Reads): ۴.۳/۵ از ۴۹ رای
بالاخره پس از ۱۷ شماره انتظار، داستان مانسترس به اوج خود رسیده است! خدایان باستان از شکافی در میان آسمان در حال ورود به دنیا هستند و این وظیفهی مایکا و زین است که راهی برای متوقف کردن آن ها پیدا کنند؛ در طول این ۱۷ شمارهی پر تلاطم، تنها نکتهی ثابتی که در مورد خدایان باستان گفته شد، این بود که آن ها قدرتمندترین موجودات پهنهی گیتی هستند و توانایی نابودی هر چیزی را دارند. در تمام این ۱۷ شماره، مخاطبان به طور ناخودآگاه منتظر این لحظه بوده اند و حالا باید اقرار کرد که ورود این موجودات آنقدر که باید و شاید با شکوه نیست! ورود خدایان باستان حتی پس از تمام مقدمه چینی های دو ولوم قبل، تمرکز خاصی را معطوف نمی کند زیرا که در این موجودات، آنقدر که باید و شاید حس تهدید و خطر مشاهده نمی شود.
با این حال مارجری لیو در این شماره هم از درخشش نمی افتد و با وجود اینکه در معرفی خدایان باستان ضعیف تر از حد معمول عمل می کند، در شخصیت پردازی تک تک شخصیت های حاضر در داستان فوق العاده است! و اوج این پرداختن به شخصیت در جایی است که از صحنه های اکشن دور می شویم و ناگهان یک شخصیت اصلی جدید وارد داستان می شود و درست در همین لحظه است که مارجری لیو به مخاطب نشان می دهد که تمام شخصیت ها، چه خوب و چه بد، کامل نیستند و علیرغم هدفی که در ظاهر، مشترک به نظر میرسد، در باطن، هر یک از آنها برای انگیزه های خودشان پا به میدان مبارزه گذاشته اند!
طراحی های سانا تاکیدا در این شماره هم سیر شماره های قبلی را ادامه می دهد و با استفاده از ترکیب سبک شرقی و استفاده از سیاه قلم بیشتر و رنگ های تاریک تر سهم خود را از روایت یک داستان ترسناک ایفا می کنند؛ البته در پایان داستان و در لحظهی غافلگیری میتوان رنگ های روشن و امیدوار کننده را هم دید که به خوبی القا کنندهی روزنهی امیدی هستند که اکنون بعد از مدت ها بروی قهرمانان داستان باز شده است!
Descender 32
نویسنده: جف لمیر
طراح: داستین نوئن
تاریخ انتشار: ۲۵ جولای ۲۰۱۸ – ۳ مرداد ۱۳۹۷
امتیاز از (Comic Book Round Up): ۹/۱۰ از ۶ نقد
امتیاز از (Good Reads): ۴.۶/۵ از ۱۶ رای
در نهایت، شماره آخر از سری شاهکار دسندر در ماه جولای سال جاری منتشر شد؛ داستان پسری روباتی به نام تیم-۲۱ و جستجوی او برای یافتن برادرش اندی، که توسط ذهن خلاق نویسنده ای همچون جف لمیر، فرصت بیان داستانش را در قالب یک جستجوی کیهانی بدست آورد. موضوعاتی همچون برابری، برده داری، خانواده، نژاد پرستی و حتی جنگ همگی توسط قلم توانای جف لمیر در دل جستجوی کیهانی تیم-۲۱ جای می گیرند تا یکی از بهترین گرافیک ناول های انتشارات ایمیج در چند دههی اخیر خلق شود!
با وجود اینکه این داستان، پایان سری کمیک های دسندر و ماجراهای تیم-۲۱ است اما طبق اعلام انتشارات ایمیج، داستان این سری کمیک، ۶ ماه دیگر در سری جدید اسندر (Ascender) ادامه خواهد یافت که این موضوع به دست آویزی برای جف لمیر تبدیل می شود تا پایانی شایسته نام این کمیک را تحویل مخاطب ندهد. او تنها به وصال تیم-۲۱ و برادرش بسنده می کند و موضوعاتی همچون ادامه داستان دکتر کئون و ماجراهای سیارهی ماتا را بی توجه پشت سر می گذارد.
اما در این میان داستین نوئن برخلاف جف لمیر کار خود را تمام و کمال به سرانجام می رساند و درست با همان کیفیت بی نظیری که طراحی این سری را آغاز کرده بود این سری را به پایان می رساند. بدون اغراق، طراحی های استادانهی او برای ظاهر نژاد های فضایی و اعماق فضا یکی از بزرگ ترین دلایلی بودند که باعث میشد این سری، یک سر و گردن بالاتر از رقبای خود در کمپانی ایمیج و دیگر کمپانی ها قرار بگیرد.
اکنون با اتمام این سری شاهکار باید منتظر ماند و دید که جف لمیر چه چیزی را در ادامهی این حماسه به تصویر خواهد کشید.
The Magic Order 2
نویسنده: مارک میلار
طراح: اولیور کوئیپل
تاریخ انتشار: ۱۸ جولای ۲۰۱۸ – ۲۷ تیر ۱۳۹۷
امتیاز از (Comic Book Round Up): ۹/۱۰ از ۱۲ نقد
امتیاز از (Good Reads): ۴.۱/۵ از ۷۳ رای
این شما و این جدیدترین شاهکار مارک میلار!!دنیای جادوگری سری کتاب های هری پاتر یکی از بی نظیر ترین و محبوب ترین دنیاهای فانتزی در دو دههی اخیر است که هواداران زیادی از سراسر دنیا عاشقانه آن را دوست دارند! و حالا مارک میلار نویسندهی شاهکار هایی همچون سوپرمن: پسر سرخ و پیرمردی به نام لوگان با الهام از این سری کتاب ها، دست به خلق دنیای جادویی خود می زند و تا جایی آن را با سبک خود مخلوط می کند که به راحتی میتوان آن را یک اثر مستقل در نظر گرفت!
مارک میلار در این سری گوشه های تاریکی از جادو را به مخاطب نشان می دهد که نظیر آن را در کمتر جایی میتوان دید؛ او نشان می دهد جادو تا چه حد میتواند تاریک و بی رحم باشد و مطمئن باشید شما هم درست مثل من با دیدن اوریجین و داستان نخستین استفاده کوردلیا از جادو، چشم هایتان را بیرون از حدقه حس خواهید کرد! این بار جادوگران نه تنها تهدیدی برای دنیای فانی نیستند بلکه دارند توسط عوامل ناشناس به مرگ تهدید می شوند و در این میان است که تاریکی و مرموز بودن داستان را با پانل های طراحی شدهی اولیور کوئیپل حس خواهید کرد.
در این میان بیشترین استفاده از فضا را اولیور کوئیپل می برد که با فضاهای اساطیری و تاریک بیگانه نیست و برای سال ها سابقهی طراحی سری کمیک های اختصاصی شخصیت ثور را در کارنامه داشته است! او در این شماره نیز مانند شماره اول به خوبی هنر خود را به رخ مخاطب می کشد و نشان می دهد تا چه حد بر روی کار خود کنترل و تسلط دارد!
تنها چیزی که میتوان بدون اسپویل در مورد این شماره گفت، این است که این شماره اشتیاق ما را برای ادامهی سری چندین و چند برابر می کند و مخاطب را میخکوب شده در سر جای خود رها می کند تا در انتظار شمارهی بعدی این مینی سری شاهکار بنشینند!
Paper Girls 22
نویسنده: برایان کی. وان
طراح: کلیف چیانگ
تاریخ انتشار: ۴ جولای ۲۰۱۸ – ۱۳ تیر ۱۳۹۷
امتیاز از (Comic Book Round Up): ۸.۳/۱۰ از ۴ نقد
امتیاز از (Good Reads): ۴.۲/۵ از ۸۲ رای
و باز هم جایی که برایان کی. وان غیر ممکن را ممکن می کند! واقعاً کسی فکرش را نمی کرد بعد از ولوم چهارم و آن مبارزات هیجان انگیز، کی. وان بتواند چیز جدیدتری را از دنیای خیالیِ سری کمیک های دختران کاغذی به مخاطب نشان بدهد؛ اما حالا اینجا، در میانهی ولوم پنجم، قطعاً میتوان گفت که کی وان دوباره همهی ما را غافل گیر کرده است!
سری کمیک های دختران کاغذی یا به عبارت دیگر دختران روزنامه فروش از همان ابتدای کار تا به اینجا، به خاطر تم خاص خود ستوده شده است؛ از سفر های زمانیِ جالب و هیجان انگیز و صحنه های اکشنِ عالی گرفته تا تمرکز و شخصیت پردازی بی نظیری که روی هر یک از شخصیت های اصلی انجام شده است؛ شمارهی بیست و دوم این سری، داستان را از جایی ادامه می دهد که شخصیت های اصلی داستان قصد دارند راهی برای بازگشت به زمان خود پیدا کنند و در همین راه است که آن ها به درخت دانای همگان بر می خورند؛ چیزی که پاسخ همه چیز را می داند و دقیقاً نقطهی عطف داستان در همین جا اتفاق می افتد؛ جایی که مک اولین سوال خود را می پرسد و آن نحوهی درمان سرطان خوشه ای است؛ احتمالاً به یاد دارید که در ولوم دوم متوجه شدیم مک در آینده به دلیل سرطان خوشه ای خواهد مرد و ماجرا زمانی به اوج هیجان میرسد که درخت به دختر ها می گوید که در این خط زمانی سرطان خوشه ای ریشه کن شده است! همین موجب تلاقی داستان ها می شود یعنی چیزی که کی. وان در آن بیشترین مهارت را دارد و نمونه هایش را پیش از این، بار ها و بار ها در سری کمیک های دیگر او همچون ساگا و Y: The Last Man دیده ایم!
بنا به عرف تمام ولوم های قبلی که هر یک بر روی یکی از دختران داستان ما تمرکز داشتند، تمرکز ولوم پنجم نیز روی مک است که تا به حال بیشتر در حاشیه قرار داشته و این نشان از تلاش کی. وان برای پیوند دادن بخش های مخنلف داستان به یکدیگر است؛ داستانی که حالا با جدا شدن دختر ها از یکدیگر برای حل دو معما به اوج خود رسیده و نفس ها را در سینه ها حبس کرده تا مشخص شود چه اتفاقی برای قهرمانان متفاوتِ این سری خواهد افتاد!
اما بدون شک یکی از نکات بارز این کمیک، طراحی های آن است که تم دهه هشتاد میلادی را میتوان در جای جای آن دید؛ درست است که فقط ولوم اول این سری در مورد ماجراجویی در دههی هشتاد میلادی بود اما این کمیک همچنان هم درست مانند یک کمیک در دههی هشتاد جلوه می کند؛ از دیالوگ ها گرفته تا لباس ها و چهره ها و کلیف چیانگ در القای این حس بسیار موفق عمل می کند و باعث می شود مخاطب به خوبی بتواند با طراحی های او ارتباط برقرار کند که این موضوع نام او را درست در کنار طراح زبر دستی همچون فیونا استپلز قرار می دهد، کسی که سال ها با طراحی هایش در سری کمیک های ساگا کولاک کرده است.
Saga 54
نویسنده: برایان کی. وان
طراح: فیونا استپلز
تاریخ انتشار: ۲۵ جولای ۲۰۱۸ – ۳ مرداد ۱۳۹۷
امتیاز از (Comic Book Round Up): ۹.۴/۱۰ از ۱۰ نقد
امتیاز از (Good Reads): ۴.۶/۵ از ۲۴۸ رای
توجه: این نقد حاوی اسپویلر می باشد.
سری کمیک ساگا؛ یکی از سری هایی هست که در طول مدت ۷ سالهی انتشارش هواداران زیادی پیدا کرده و رکورد های زیادی را نیز جابجا کرده است اما متاسفانه به تازگی پیش از انتشار شماره ۵۴ اعلام شد که انتشار این کمیک به مدت یک سال متوقف خواهد شد؛ ولی درست مانند عرف همیشگی؛ برایان کی. وان مخاطبان خود را بدون غافلگیری رها نکرد. حدود ۷ سال از آغاز ماجراهای مارکو و آلانا به همراه دخترشان هزل می گذرد و در این هفت سال برایان کی. وان ماجراها و داستان های زیادی را به ما نشان داده است اما از همان ابتدا، هستهی داستان ساگا یک کلمه است؛ صلح! برای کی. وان خانوادهی دوست داشتنی داستان ما نمادی از صلح هستند، یک زن و یک مرد که علیرغم جنگ میان دو سیاره زادگاه شان با هم ازدواج می کنند و بچه دار می شوند؛ بی توجه به سردی جنگ خوش بخت می شوند و این خوش بختی چیزیست که ما بار ها و بار ها در طول داستان دیده ایم؛ اما صلح بهایی دارد و همانند تمام اتفاقات و تصمیمات درستِ طول تاریخ نیازمند قربانی کردن چیزهای با ارزش است.
ماجرای شماره ۵۴ از سری کمیک های ساگا نیز در مورد قربانی کردن و قربانی شدن است و البته خون های ریخته شده در راه دست یابی به یک هدف مشترک؛ در راستای هدفی که در آن، مارکو در آخرین لحظه که میتواند به راحتی ویل را مغلوب کند، به زیبایی های کهکشان خیره می شود و صلح و آرامش خیالی خود را در آن می بیند؛ صلحی که برای تحققش او و خانواده اش را مجبور به یک تعقیب و گریز طولانی کرده است، و هنگامی که در پایان پس از غفلت یا بهتر از بگوییم صلح؛ مارکو غرق در خون خود جان می دهد مخاطب به خوبی متوجه می شود که “یک هدف والا محتاج فداکاری های والا نیز هست.“
در این میان نقش طراحی های فیونا استپلز در جذابیت داستان، غیر قابل انکار است پانل هایی که او طراحی می کند دقیقاً به مخاطب همان حسی را القا می کنند که نیاز است؛ سیر تغییرات شخصیت با سیر طراحی چهرهی کاراکتر ها متناسب است، چرا که در ابتدای کمیک ما چهرهی مارکو را خشمگین می بینیم؛ چهره ای که در میانه مبارزه با ویل به یک چهرهی شکاک تبدیل می شود که بر سر دوراهی قرار دارد و در نهایت لبخند رضایتی که هزاران مفهوم را پشت خود جای داده است.
نوشته ماه جولای ۲۰۱۸: برترین کمیک های انتشارات ایمیج اولین بار در کمیک اسکواد. پدیدار شد.