هفتم آبان روز کوروش بزرگ برای بزرگداشت و زنده نگه داشتن نام و مقام این مرد بزرگ است.
کتاب هفتم آبان روز کوروش بزرگ معتبر و مردمی، نوشته کوروش شهرکی و اشکان دهقانی، نویسندگانی است که کتابهای بسیاری درباره کوروش نوشته اند.
هفت آبان ماه روز بزرگداشت کوروش، روز ورود صلح جویانه کوروش کبیر به بابل و استقبال با شکوه از این پادشاه عادل است. هر سال این روز به یاد کوروش از جانب ایران دوستان و صلح جویان گرامی داشته می شود و علاقه مندان زیادی از سراسر ایران در این روز به آرامگاه کوروش در پارسه گردهم می آیند.
ورود کوروش به بابل را می توان نقطه عطفی در تاریخ بشر دانست، چرا که از آن دوران به بعد تحولات مثبت فراوانی در سطح جهان به وجود آمد.
استوانه کوروش بزرگ در دادگاه لاهه
از متن کتیبه کوروش روشن است که کوروش به سپاهیانش اجازه خونریزی، تاراج و بدرفتاری با مردم را نداده است و در آن از احترام به مردم و باورهای دینی آنها سخن گفته شده است. این رفتار کوروش تنها به بابل محدود نمی شد. در کتیبه “روایت منظوم” نوشته شده که کوروش به سربازانش اجازه ی نزدیک شدن به اکور، پرستشگاه باستانی انلیل در نیپور را نداده است.
کشورگشایان پیش از هخامنشیان یعنی بسیاری از سلاطین بابلی، ایلامی، آشوری و … یکی از افتخاراتشان این بود که معابد کشورهای مغلوب را ویران کنند و تندیس ها را ضمن سایر غنایم به اسارت برند.
ایلامی ها مجسمه رب النوع (ارخ) را در حدود ۱۶۳۵ سال در شوش نگاه داشتند و پادشاه بابل تندیس های شهرهای مفتوحه را به بابل آورده بود که کوروش به طوری که در استوانه کوروش بیان شده است، همه آنها را به جایگاه ها وشهرهای خود برگردانده است.
در کتاب هفتم آبان روز کوروش بزرگ به تیترهای اصلی زیر پرداخته می شود:
- بی ربطی هفتم آبان به زادروز کوروش بزرگ
- آیا روی کوروش بزرگ یک روز جهانی است؟
- تلاش های مردمی برای ثبت رسمی روز کوروش بزرگ
- نقش برجسته کوروش در کشورهای مختلف جهان
- گردهمایی مردمی هفتم آبان در پاسارگاد
متاسفانه این روز هنوز در تاریخ رسمی ایران به ثبت نرسیده، برای ثبت آن در یونسکو، دولت باید اقدام کند.
اگرچه روز کوروش بزرگ در تقویم ها ثبت نشده است، اما بزرگداشت کوروش کبیر در هفتم آبان و در سایر روزها در سراسر دنیا دیده می شود.
نوشته دانلود کتاب هفتم آبان روز کوروش کبیر ، معتبر و مردمی اولین بار در کتابها. پدیدار شد.