ماه جولای ۲۰۱۸: برترین کمیک های انتشارات مستقل

همانطور که قول داده بودیم، در جهت آشنایی بیشتر هواداران کمیک با عناوین مختلف این صنعت، هر ماه مقالاتی را برای معرفی برترین کمیک های انتشاراتِ مختلف منتشر خواهیم کرد. اکنون پس از مارول، دی سی و ایمیج نوبت به انتشارات مستقلی همچون دارک هورس، والیانت و امثال آنها رسیده است. با بررسی برترین کمیک های انتشارات مستقل همراه ما باشید.

Quantum And Woody 8

نویسنده: الیوت ری‌هال

طراح: جو آیزما

انتشارات: والیانت

تاریخ انتشار: ۱۸ جولای ۲۰۱۸ – ۲۷ تیر ۱۳۹۷

امتیاز از (Comic Book Round Up): ۸.۱/۱۰ از ۵ نقد

امتیاز از (Good Reads): ۳/۵ از ۳ رای

منتقد اسکواد: شایان محمودی

متفاوت ترین کمیک ماه جولای! سری کمیک کوآنتوم و وودی به نویسندگی الیوت ری‌هال که مخاطب را با یک نوعِ بسیار ویژه از کمیک های ابرقهرمانی آشنا می کند که در آن نه تنها قهرمانان، دیوار چهارم را می شکنند بلکه گاهی جواب معماهایی که خودشان طرح کرده اند را نمی دانند و جواب آن ها را پا به پای مخاطب پیدا می کنند!

این سبک خاص از نویسندگی باعث می شود که هر مخاطبی به راحتی بتواند در جریان داستان کمیک و شخصیت های آن قرار بگیرد، حتی بدون اینکه به مطالعه‌ی شماره های قبلی آن نیازی باشد؛ به خصوص زمانیکه این ماجرا های جالب و متفاوت، با شوخی ها و جر و بحث های این دو برادر همراه می شود، ارزش کار و نویسندگی الیوت ری‌هال برای مخاطب بسیار بارز تر می شود.

طراحی ها نیز با لحن و فضا هماهنگ هستند و البته صحنه های اکشن و مبارزه را بسیار عالی به تصویر می کشند؛ با این حال، به اتفاق نظر خیلی ها، شاید بهترین نکته‌ی طراحی های جو آیزما به تصویر کشیدن رابطه‌ی خاص میان کوآنتوم و وودی باشد که با لحنی ساده، شیمی خاص این دو برادر را به طرز شگفت انگیزی به نمایش می گذارد.

Shadowman 5

نویسنده: اندی دیگل

طراح: داگ بریت ویت

انتشارات: والیانت

تاریخ انتشار: ۱۸ جولای ۲۰۱۸ – ۲۷ تیر ۱۳۹۷

امتیاز از (Comic Book Round Up): ۷.۹/۱۰ از ۸ نقد

امتیاز از (Good Reads): ۳.۶/۵ از ۵ رای

منتقد اسکواد: شایان محمودی

انتشارات والیانت انتشاراتی است که هوادارانش به خواندن کمیک های متفاوت و نوآورانه عادت دارند؛ سری کمیک های شدومن یکی از خلاقانه ترین و نوآورانه ترین داستان های ابرقهرمانی این انتشارات هستند. سری جدید شدومن حول محور سفر زمانی و ملاقات با یک شدومن دیگر در زمان جنگ داخلی آمریکا می چرخد. در این میان چیزی که این موضوعات را به زیبایی به هم پیوند می دهد نویسندگی بی نظیرِ اندی دیگل است.

اندی دیگل از همان شماره اول، مخاطب را پای میز شطرنج بزرگ خود می نشاند تا نشان دهد که مسائل به ظاهر ساده تا چه حد می تواند پیچیده باشد؛ او مخاطب را به جایی می برد که در آن جک بانی‌فِس به عنوان شدومن دوران خود، دیگر نمی خواهد یک قهرمان باشد و خواستار یک زندگی عادی در میان دیگران است، اما همه‌ی ما میدانیم که رها کردن حرفه ابرقهرمانی هرگز کار ساده ای نیست و دقیقاً همین جاست که شخصیت خبیث داستان یعنی اندی دیگل (نویسنده) وارد ماجرا می شود!! با کمی دقت در محتوا و داستان، می توان مشاهده کرد که بزرگ ترین شخصیت خبیث این کمیک کسی نیست به جز خود اندی دیگل که درست روبروی مخاطب خود، در سمت دیگر میز شطرنج قرار گرفته و به مخاطب اجازه نمی دهد تا وقایع و اتفاقات پیش روی خود را پیش بینی کند و بدین شکل است که اندی دیگل در کنار تمام موانعی که بر سر راه شخصیت های اصلی داستان خود قرار می دهد، فاکتور هیجان را نیز به استادی هر چه تمام کنترل می کند.

طراحی این کمیک در یک کلمه بی نظیر است؛ داگ بریت ویت با طراحی چهره و فضای متناسب با زمان جنگ داخلی آمریکا، سهم خود را انجام می دهد و به خوبی یک فضای متعلق به قرن هجدهم به مخاطب القا می شود؛ هم چنین رنگ آمیزی این کمیک را می توان همچون یک فیلتر فیلمبرداری در نظر گرفت که بر روی دوربین قرار می گیرد و به خوبی یک فضای خسته از جنگ و غبار آلود را به تصویر می کشد.

American Gods: My Ainsel 5

نویسنده: نیل گیمن

طراح: پی. کریگ راسل

انتشارات: دارک هورس

تاریخ انتشار: ۱۱ جولای ۲۰۱۸ – ۲۰ تیر ۱۳۹۷

امتیاز از (Comic Book Round Up): ۶/۱۰ از ۱ نقد

امتیاز از (Good Reads): ۴.۴/۵ از ۱۶ رای

منتقد اسکواد: شایان محمودی

پس از اینکه اعلام شد فصل جدید سریال American Gods حداقل تا سال ۲۰۱۹ میلادی پخش نخواهد شد، بسیاری از هواداران این سریال بابت این تاخیر ناراحت شدند، اما باید گفت که هیچ دلیلی برای ناراحتی نیست، چرا که نیل گیمن در سری کمیک های American Gods در حال ادامه‌ی داستان خود به بهترین نحو ممکن است.

شماره‌ی پنجم کمیک American Gods: My Ainsel، همچنان روند شماره های قبلی را ادامه می دهد که به طور خلاصه به مردمِ شهر کوچک لیک ساید و پرداختن به زندگی و شخصیت پردازی آن ها محدود می شود. در واقع می توان این سری را به عنوان یک معرفی از میدان جنگ و یک پیش زمینه برای جنگ با خدایان در نظر گرفت.

نیل گیمن همچنان به سبک اگزیستانسیالیسم شناخته شده‌ی خود وفادار می ماند و به مخاطب نشان می دهد که زندگی انسان به خودی خود معنایی ندارد مگر اینکه خود انسان در راه معنی دادن به زندگی و هدفش قدم بردارد؛ و همین نگرش خاص و دوست داشتنی گیمن است که باعث می شود مخاطب به خوبی بتواند با افکار و شخصیت های این سری هماهنگ شود. اما با این حال، پرداخت بیش از حد گیمن به مردم شهر کوچک لیک ساید بهایی نیز دارد و باعث می شود که زمان کافی به شخصیت های دیگر همچون شدو نرسد و او نتواند به خوبی گذشته‌ی شخصیت خود را تثبیت کند. به علاوه نیل گیمن در تمام این سری به ما می گوید “چه چیزی باعث فراموشی خدایان شده است؟” اما هیچ اشاره ای به اینکه چگونه آن ها در ابتدا میان مردم شناخته شده و محبوب بوده اند نمی کند؛ موضوعی که به نظر میرسد نیل گیمن آن را به عنوان برگ برنده‌ و جذابیت سری کمیک های بعدی خود نگه داشته است.

کریگ راسل نیز در طراحی بسیار موفق ظاهر می شود. او به خصوص در تلاش است که در کنار واکنش ها و عواطف طبیعی شخصیت ها، در ورای چهره هایشان، روزمرگی و بی هدفی این مردم را به تصویر بکشد؛ موضوعی که باعث می شود مخاطب بهتر بتواند با فلسفه‌ی سری کمیک های American Gods هماهنگ شود و دلیل علاقه‌ی خود به این داستان را به طور واضح در مقابل چشمانش ببیند.

B.P.R.D: The Devil You Know 8

نویسنده: مایک میگنولا و اسکات الی

طراح: سباستین فیومارا

انتشارات: دارک هورس

تاریخ انتشار: ۱۱ جولای ۲۰۱۸ – ۲۰ تیر ۱۳۹۷

امتیاز از (Comic Book Round Up): ۸.۶/۱۰ از ۴ نقد

امتیاز از (Good Reads): ۴.۲۵/۵ از ۸ رای

منتقد اسکواد: شایان محمودی

اگر بخواهیم یکی از برترین یونیورس های دارک/هارور صنعت کمیک را نام ببریم، بی شک هنرنمایی مایک میگنولا در سری کمیک های هل بوی (یا همان پسر جهنمی) جز سه گزینه‌ی برتر این لیست خواهد بود؛ در طول سال هایی که مایک میگنولا نویسندگی سری کمیک های هل بوی را برعهده داشته، داستان های فوق العاده ای را برای این شخصیت دوست داشتنی خلق کرده است، اما نباید از دلیل اصلی ادامه دار بودن این موفقیت ها غافل شد؛ یعنی پرداختنِ بی نظیر مایک به یک یونیورس متفاوت از هیولا ها، یونیورسی که در آن قهرمان های واقعی وجود ندارند و تنها بد است که در مقابل بدتر قرار می گیرد؛ و همین فضای خاص، باعث شده است که این سری تا این حد میان در طرفداران کمیک محبوب شود.

در شماره ۸ کمیک B.P.R.D: The Devil You Know شاهد عوض شدن جهت داستان برای شخصیت ها هستیم و می بینیم که بالاخره سازمان B.P.R.D سرنخی پیدا کرده است که می تواند به متوقف کردن واروارا و نقشه های او کمک کند، به خصوص در زمانی که تعدادی از زیر دستان واروارا اعتماد خود را به او از دست داده اند.

هنر نویسندگی میگنولا در تمرکزش روی روابط بین اعضای گروه B.P.R.D و پرداختن به تفاوت های آن ها، علیرغم هدف مشترکشان مشخص می شود؛ جایی که او به خوبی نشان می دهد، چه درک درستی از شخصیت زخم خورده ای همچون هل بوی دارد.

طراحی های سباستین فیومارا نیز در نوع خود بسیار خوب ظاهر می شوند؛ استفاده بیشتر او از هاشور ها و سیاه قلم های بارز به خوبی نشان می دهند که فیومارا، جدی بودن و فضای تاریک این سری را درک کرده است و اوج کار او درست در پانل پایانی این شماره مشخص می شود که مطمئناً همگی با دیدنش بهت زده خواهند شد.

Harbinger Wars II 3

نویسنده: مت کینت

طراح: توماس جیورِلو

انتشارات: والیانت

تاریخ انتشار: ۲۵ جولای ۲۰۱۸ – ۳ مرداد ۱۳۹۷

امتیاز از (Comic Book Round Up): ۸.۲/۱۰ از ۶ نقد

امتیاز از (Good Reads): ۳.۳/۵ از ۳ رای

منتقد اسکواد: ارشیا بشیری

پس از مدت ها انتظار، بالاخره مهم ترین کمیک انتشارات والیانت منتشر شد. سری کمیک های هاربینجر یکی از برجسته ترین کمیک های انتشارات والیانت است و حکم انتقام جویانِ مارول یا لیگ عدالتِ دی سی را برای این انتشارات ایفا می کند.

پس از انتشار سری اول در سال ۲۰۱۳، تقریباً در طی ۵ سال شاهد تغییرات بسیاری در کمیک ها و شخصیت های انتشارات والیانت بودیم؛ از جمله‌ی آن ها می توان به ریبوت X-O MANOWAR، انتشار سری جدید BLOODSHOT و همچنین سری جدید NINJA-K اشاره کرد. بنابراین دیگر وقت آن رسیده بود تا والیانت، دوباره شخصیت هایش را در یک کراس اوور جدید دور هم جمع کند تا بتواند برای داستان های آینده‌ی این شخصیت ها مقدمه چینی مناسبی را انجام دهد.

این داستان به طور عجیبی، جنجالی و همه گیر ظاهر می شود. این داستان پر از شخصیت های خاکستری است و مت کینت طوری دیالوگ ها و تصمیمات شخصیت ها را پیش می برد که همچنان خاکستری بودن خود را حفظ می کنند و در این بین، افرادی که بیشتر از همه صدمه می بینند مخاطبان هستند زیرا قادر نیستند بین دو جناح حاضر در داستان یکی را انتخاب کنند و در بین دوراهی های مختلفی گرفتار می شوند.

در این میان نکته‌ی بارزی که به چشم می آید این است که علیرغم خاکستری بودن شخصیت ها، اعمال و اهداف هر یک از آن ها با دیگری متفاوت است؛ موضوعی که به خوبی نشان می دهد تیم شدن این افراد در مقابل یک دشمن مشترک تا چه حد می تواند کار مشکلی باشد و این مشکل را نویسنده‌ی داستان با یک زمینه چینی مناسب و بیان اختلافات میان شخصیت ها به تصویر میکشد.

مت کینت در این کمیک بسیار عالی توانسته است هر دو جنبه‌ی خوب و بد طرفین را به کمک توماس جیورلو نمایش دهد و این موضوع اثباتی بر تسلط کامل او بر شخصیت های والیانت می باشد. هم چنین مسائلی که مت کینت به آنها می پردازد از جمله حقوق بشر، بحث در مورد مهاجرت و پناهندگی که ازموضوعات داغ روز هستند، طراوت این کمیک و پویایی آن را بیشتر می کنند.

اما شاید چیزی که اهمیت این سری را نسبت به سری قبلی متمایز می کند، این است که این بار در سری دوم، همه چیز بیش از پیش جلوه‌ی بدیپیدا کرده است و مسائل سیاسی ابرقهرمانان و خاکستری بودن شخصیت ها بیش از قبل در این سری پر رنگ شده اند.

جنگ بین دو جناح خیر و نیکی، به همراه یک پک کامل از اکشن و طراحی، همراه با دیالوگ های بی نظیری که باعث تکامل شخصیت های والیانت می شوند، همگی دست به دست هم داده اند تا این کمیک در صدر لیست برترین کمیک های ماه جولایِ انتشارات والیانت قرار بگیرد و به یکی از انتخاب های محبوب هواداران تبدیل شود.

نوشته ماه جولای ۲۰۱۸: برترین کمیک های انتشارات مستقل اولین بار در کمیک اسکواد. پدیدار شد.